Ще понад 500 медзакладів приєднаються до медреформи - МОЗ

Ще понад 500 медзакладів приєднаються до медреформи - МОЗ

Укрінформ
Упродовж "другої хвилі" заяв від комунальних і приватних закладів первинної медичної допомоги на укладення договорів із Національною службою здоров'я України (НСЗУ) отримано понад 500 заяв.

Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

«Чудові новини: Національна служба здоров'я України одержала понад півтисячі заяв від закладів первинної медичної допомоги, і більшість із них виявилась без помилок», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що такі результати є попередніми, проте уже наголошують, що кількість заяв майже втричі більша порівняно з «першою хвилею».

Читайте також: Супрун пояснила, що впливатиме на розмір зарплати лікарів

Найактивнішими цього року були заклади у Харківській, Львівській і Сумській областях. Окрім того, у «другій хвилі» багато заяв від закладів, які працюють у гірських селах Закарпаття.

У МОЗ повідомляють, що до 15 серпня НСЗУ укладатиме договори із закладами, заяви яких були прийняті.

«Вболіваємо, щоб усі заклади, які сьогодні успішно подали заяви, отримали договори з НСЗУ і уже з жовтня перейшли на оплати за тарифами за обслуговування пацієнтів», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, "друга хвиля" підписання договорів із медзакладами тривала з 25 липня до 3 серпня.

Як відомо, на сьогодні з НСЗУ уклала договори 161 закладом первинної допомоги і у липні їм виплачено 255,3 млн грн за медичне обслуговування пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-