Луценко вирішив передати справу Гандзюк до СБУ

Луценко вирішив передати справу Гандзюк до СБУ

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко після того, як відвідав у лікарні херсонську активістку Катерину Гандзюк, вирішив передати справу за фактом облиття її кислотою на розслідування СБУ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Відвідав постраждалу Катерину Гандзюк. Стан важкий. Але дух як завжди незламний. Почув її версії причин нападу на неї. З огляду на це прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ", - написав він.

Генпрокурор додав, що у "зв'язку з серією нападів на громадських активістів останніми днями запланував проведення координаційної наради правоохоронних структур".

Як повідомляв Укрінформ, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Потерпілу з опіками 30% тіла доставили в реанімацію.

Читайте також: Постраждала від нападу херсонська активістка співпрацюватиме зі слідством

Лікарі оцінювали її стан як стабільно важкий.

Серед версій у розробці слідства: службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт. Справу розслідують за статтею "Замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Як повідомлялося раніше, народний депутат Сергій Лещенко звернувся до генпрокурора Луценка з проханням передати справу про напад на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк від МВС до СБУ.

Фото: visti.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-