Молдова оплатила відпочинок українських дітей у таборі під Кишиневом

Молдова оплатила відпочинок українських дітей у таборі під Кишиневом

Фото
Укрінформ
Більше 150 дітей з Маріуполя, Чернівців та Івано-Франківська відпочивають у дитячому таборі «Luceafarul» в містечку Вадул-луй-Воде (передмістя Кишинева), що у 23-х кілометрах від молдавської столиці на березі Дністра. 

Табір відвідали акредитовані в Молдові українські дипломати, співробітники міністерства культури, освіти і досліджень, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Передусім, хочу подякувати усім, хто брав участь у реалізації цього проекту: прем'єр-міністру Молдови Павлу Філіпу і керівництву міста Вадул-луй-Воде. Особливі слова вдячності хочу адресувати керівництву табору і вихователям за гостинність, створення умов і домашньої атмосфери для відпочинку, реабілітації та оздоровлення українських дітей», - зазначив у своєму виступі посол України в Молдові Іван Гнатишин.  

Майже дві сотні українських дітей відпочивають у літньому таборі в Молдові

Дипломат проінформував про ситуацію в Україні, стан і перспективи двосторонньої співпраці. Він підкреслив, що Україна впорається з усіма труднощами і житиме в сім'ї вільних європейських народів.  

«Згідно з постановою уряду було виділено близько 300 тисяч леїв (близько 15 тисяч євро - ред.) на оздоровлення і реабілітацію українських дітей. Україна цього року отримала більше 100 місць для відпочинку дітей зі східних областей, батьки яких загинули або постраждали в ході бойових дій, а також зі шкіл з румунською мовою навчання з Чернівецької та Івано-Франківської областей», - проінформувала на зустрічі головний консультант міністерства освіти, культури і досліджень РМ Алла Нікітченко.

Читайте також: Керівництво притулку на Волині два місяці приховувало зникнення дитини

У літньому оздоровчому таборі «Luceafarul», що перекладається  як «Вранішня зірка», відпочивають діти різних національностей, розповіла його директор Ганна Паскал. 

«У нинішньому році у нас відпочивають більше 300 дітей з України, Румунії та Молдови. Ми підготували для них спеціальну 10-денну програму, яка включає різні спортивні змагання, конкурси, пізнавальні екскурсії, концерти, а вечорами діти можуть відпочивати на дискотеках. Вони повинні набратися сил і здоров'я перед початком нового навчального року», - наголосила вона.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-