Керівництво притулку на Волині два місяці приховувало зникнення дитини

Керівництво притулку на Волині два місяці приховувало зникнення дитини

Укрінформ
Керівництво притулку на Волині, де виявили факти застосування фізичного насильства щодо вихованців, лише через два місяці після зникнення із закладу неповнолітнього почало його розшукувати.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

"Прокуратурою області в липні поточного року встановлено, що ще 17 травня 2018 року КЗ "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації" самовільно залишив один із неповнолітніх, проте з відповідним повідомленням щодо безвісти зниклої дитини керівництво притулку до правоохоронних органів звернулось лише 11 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

З цього приводу прокуратура області 16 липня направила листа голові Волинської ОДА із проханням ужити заходів щодо усунення порушень та недопущення їх надалі, а також вирішити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб закладу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня у Рожищі Волинської області у десятьох дітей, які перебувають у притулку, виявили сліди побиття та крові на одягу. Троє з них заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Читайте також: На Волині діти з притулку скаржаться на сексуальні домагання

За повідомленням уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, наразі у притулку перебувають 33 дитини віком від 3 до 18 років.

Поліція розпочала кримінальні провадження за ч. 1 ст. 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), а також за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-