"Шлюб за добу": у Мін'юсті розповіли про цікаву статистику

Укрінформ
Пари, які одружилися за допомогою послуги «Шлюб за добу», розлучаються рідше, ніж ті, які одружувалися у звичний спосіб і перед шлюбом мали місяць на роздуми.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, інформує прес-служба Мін'юсту.

«Нещодавно ми святкували два роки з моменту запровадження Мін'юстом послуги «Шлюб за добу». Було багато запитань про кількість розлучень таких пар. Ми спеціально зібрали статистику за період функціонування послуги (з липня 2016 по липень 2018 року) і виявилось, що відсоток розлучень серед пар, які одружилися в стандартний спосіб, становить 1,9%, а серед тих, хто одружився за добу - 1,6%», - сказала Сукманова.

За її словами, з 38 444 пар, які одружилися за добу, розлучилось лише 615. «Думаю, ці показники - найкраща відповідь усім скептикам, які критикували Мін'юст за впровадження такої послуги, аргументуючи тим, що швидкі шлюби будуть так само швидко й розпадатись», - зазначила заступник міністра.

Вона наголосила, що ефективна й сучасна держава повинна давати людині право вибору, як пройти ту чи іншу процедуру.

Читайте також: За два роки послугою «Шлюб за добу» скористалося понад 38 тисяч пар - Мін'юст

«Якщо хтось уже визначився зі своєю половинкою і хоче одружитися, навіщо змушувати таку пару чекати місяць? З іншого боку, ті, хто нікуди не поспішає і хоче ще подумати, також мають змогу це зробити, скориставшись стандартною процедурою одруження», - сказала Сукманова.

Як відомо, за два роки існування послуги Міністерства юстиції «Шлюб за добу» нею скористалося 38 тисяч 444 пари. Найпопулярніша ця послуга в Києві - майже 7 тис. одружень, в Одесі - майже 6 тис. одружень, в Маріуполі - понад 2,6 тис, у Львові - 2,5 тис., у Сєвєродонецьку - понад 2 тис., Харкові - 1,8 тис., Чернівцях - 1,2 тис. одружень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-