Держкомтелерадіо призначило стипендії видатним діячам інформаційної сфери

Держкомтелерадіо призначило стипендії видатним діячам інформаційної сфери

Укрінформ
У Держкомтелерадіо відбулось засідання комісії з  конкурсного відбору кандидатів на здобуття державних стипендій видатним діячам інформаційної сфери.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Учасники засідання розглянули подання НСЖУ та її обласних організацій на призначення дворічних та довічних стипендій. Серед висунутих кандидатур - відомі журналісти, колишні працівники центральних та місцевих ЗМІ з Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Чернівецької областей", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у Положенні про державні стипендії передбачено, що пропозиції щодо стипендій видатним діячам інформаційної сфери надходять  до Держкомтелерадіо, де спеціально створена комісія проводить конкурсний відбір кандидатів на стипендію. Саме Держкомтелерадіо за результатами конкурсу готує проект Указу Президента України "Про призначення державних стипендій видатним діячам інформаційної сфери".

Читайте також: Держкомтелерадіо обіцяє роздержавити ЗМІ до кінця року

Відповідно до Указу Президента України від 10 вересня 2011 року “Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери” (зі змінами, внесеними указами 2013-го та 2015 року) встановлено 1200 державних стипендій для видатних діячів цих галузей. Зокрема, 50 дворічних та 50 довічних державних стипендій для видатних діячів інформаційної сфери.

Розмір державних стипендій становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-