МІП і Facebook домовились обмінюватись інформацією щодо блокування користувачів

МІП і Facebook домовились обмінюватись інформацією щодо блокування користувачів

Укрінформ
У Facebook запевнили, що громадяни Росії не здійснюють модерації контенту, створюваного українськими користувачами, та не мають впливу на процес прийняття рішень щодо блокування та видалення контенту, який порушує стандарти спільноти.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна з представниками соціальної мережі, що відбулась у Лондоні, повідомляється на сайті МІП.

Представники компанії також зазначили, що Facebook продовжує працювати над удосконаленням політик та їх імплементації. Зокрема, будуть розширені можливості більш ретельного та докладного пояснення користувачам суті порушень стандартів спільноти, які вони вчинили, вдосконалюватиметься й можливість оскаржувати рішення про блокування контенту користувачів.

Золотухін, своєю чергою, ознайомив представників компанії з ситуаціями, які викликають занепокоєння з боку Міністерства інформполітики, щодо можливих порушень свободи слова внаслідок блокування українських журналістів і блогерів.

"Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів, за умов наявності детальних відомостей щодо причин та обставин блокувань. Представники міністерства зможуть за необхідності направляти деталізовану інформацію про блокування українських користувачів для додаткового розгляду на предмет наявності фактів порушення стандартів спільноти Facebook", - ідеться у повідомленні.

Золотухін ознайомив представників компанії Facebook з юридичною позицією України щодо фактів терористичної діяльності представників т. зв. "ДНР" і "ЛНР", а також фінансової та іншої підтримки цієї терористичної діяльності з боку Російської Федерації. Провідний фахівець компанії з питань політики соціальної мережі у сфері контртероризму Ерін Марі Салтман підкреслила, що компанія Facebook дуже уважно ставиться до проблем протидії тероризму та здійснює масштабну діяльність щодо протидії проявам інформаційної підтримки насильства чи насильницької ідеології.

Читайте також: У МІП кажуть, що телеканали не хочуть брати їх соціальну рекламу

Під час зустрічі, у якій узяла участь і керівник напрямку політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріела Чех, також ішлося про можливе поглиблення співпраці у сфері забезпечення безпеки дітей онлайн.

Як повідомлялося, раніше Міністерство інформаційної політики України направило до компанії Facebook черговий офіційний запит стосовно підтримки компанією терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", що були визнані такими українськими державними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-