"Азов" заперечує зв'язок з убивцями "Сармата"

Укрінформ
Особи, яких оголошено причетними до вбивства ветерана АТО Віталія Олешка в Бердянську, ніколи не мали жодного відношення до полку "Азов".

Про це йдеться у заяві прес-служби окремого загону спецпризначення НГУ "Азов", опублікованій на сторінці у Facebook "Військова школа імені полковника Євгена Коновальця".

"31 липня 2018 року країну сколихнув ряд новин про скоєння резонансних злочинів, серед яких холоднокровне вбивство колишнього бійця АТО на псевдо "Сармат" у Бердянську посеред білого дня, при наявності свідків. Буквально одразу у ЗМІ заявили, що у вчиненні злочину винні колишні військовослужбовці полку АЗОВ. Прес-служба АЗОВу офіційно заявляє про неправдивість даної інформації – особи, яких оголошено причетними до вбивства, ніколи не мали жодного стосунку до нашого підрозділу", - йдеться у повідомленні.

В "Азові" заявили, що відбувається "брудна маніпуляція чесним ім’ям полку АЗОВ шляхом заплямування його фейковими свідченнями незрозумілих осіб, які у своїх уявах заднім числом приписують злочинцям статус "служили в АЗОВі": "Звинувачення у причетності нинішніх або колишніх бійців нашого підрозділу до вбивства у Бердянську героя війни за незалежність України є абсолютно безпідставними та мають замовний характер з однією метою – очорнити полк АЗОВ".

Як повідомлялося, 31 липня у Бердянську невідомий вистрелив у 43-річного місцевого мешканця, громадського активіста і учасника АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат"), після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження Олешко помер.

Згодом поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.

Читайте також: "Сармата" вбив учасник АТО - поліція

Начальник ГУ Нацполіції в Запорізькій області Сергій Комісаров повідомив 1 серпня, що безпосередньо злочин скоїв учасник АТО. Серед версій мотиву вбивства - бізнес-інтереси, економічні питання, політичні та побутові.

Колишній заступник командира "Торнадо" Микола Цукур на своїй сторінці у Facebook заявив, що затриманим за підозрою у вбивстві Олешка в Бердянську виявився екс-боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин, уродженець Донецької області. За словами Цукура, після відведення "Торнадо" з АТО Матюшин у подальшому перейшов до полку "Азов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-