"Сармата" вбив учасник АТО - поліція

Укрінформ
Вбивство добровольця батальону Нацгвардії "Донбас" Віталія Олешка скоїв учасник АТО. Воно готувалося заздалегідь. Спеціально для цієї операції був придбаний автомобіль з єврономерами та ще одна автівка із запорізькими номерами.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергій Комісаров під час прес-конференції 1 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Скоїв злочин атовець. Може, вони на полі бою зустрічалися, і в них були непримиримі претензії... Ми відпрацюємо всі версії. Організована злочинна група готувалася до операції. Була підготовлена зброя. Придбана автівка, так звана євробляха, з тим, щоби її можна потім було покинути або знищити. Ще була задіяна машина з запорізькими номерами”, - сказав Комісаров.

Цю автівку бачили на місці злочину за добу до трагедії, що свідчить про те, що за Олешком спостерігали. Взагалі, члени ОПГ приїхали в Бердянськ за дві доби до вбивства.

Автівку зафіксували камери спостереження, що допомогло в пошуках злочинців.

“Нам дуже пощастило, що в Бердянську є камери спостереження. Завдяки ним ми знаємо, як пересувалися підозрювані”, - підкреслив Комісаров.

Він також уточнив, що підозрюваних, які пересувалися автівкою, зупинили та ідентифікували на першому блокпосту, і лише на другому — затримали. 

“Їх ідентифікували та пропустили. Ми не знали, наскількі вони озброєні, тому повинні були підготувати наших хлопців, щоб не потрапити в халепу. І вже на другому блокпосту машину затримали”, - пояснив Комісаров. 

За його словами, затриманим вручені підозри. Серед них є чоловік з судимостями.  

Серед версій мотиву вбивства - бізнес-інтереси, економічні питання, політичні та побутові. 

Читайте також: Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві "Сармата"

Як повідомлялось, 31 липня у Бердянську невідомий вистрелив у 43-річного місцевого мешканця, громадського активіста і учасника АТО Віталія Олешко (позивний "Сармат"), після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження Олешко помер. 

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві. Як повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, у результаті введення в дію плану "Сирена" на посту у Василівці Запорізької області поліцейські зупинили автомобіль розшукуваних. Було встановлено, що четверо осіб, які перебували в ньому, причетні до вбивства мешканця Бердянська. Паралельно у Бердянську був затриманий ще один, п’ятий, підозрюваний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-