Супрун поставила

Супрун поставила "діагноз" російському МЗС

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун порадила МЗС РФ лікувати не "хворі місця на планеті", а манію величі звільненням окупованих територій України.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook .

"МЗС Росії назвав фото свого дипломата лікувальним і порадив прикладати його до "хворих місць на планеті". За логікою схоже на більшість російських новин - абсурд та самовпевненість, доведені до ідіотизму. Особливо цинічним це звучить на фоні погіршення фізичного стану українських бранців, які голодують у російських тюрмах та до яких не допускають міжнародних і українських лікарів. Звільніть наших полонених і забирайтеся з територій України! Лікування манії величі починається зі звільнення усіх окупованих територій і кремлівських бранців. Жодних фото прикладати не треба", - написала Супрун

Вона закликала нагадати про це МЗС Росії з хештегами #FreeSentsov #аВониЩеТам.

Раніше МЗС Росії розмістив у Twitter фото міністра іноземних справ РФ Лаврова з триколором та підписом "Фото целебное. Прикладывать к больным местам на планете. В ряде географических точек может вызывать эффект экзорцизма".

Як повідомляв Укрінформ, Сенцова затримала у Криму ФCБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Читайте також: Турчинов порадив Путіну з'ясувати, як закінчив імператор Нерон

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-