НАБУ завершило слідство у справі судді ОАСК

НАБУ завершило слідство у справі судді ОАСК

Укрінформ
Детективи НАБУ завершили досудове розслідування щодо судді Окружного адміністративного суду Києва за фактом отримання нею неправомірної вигоди.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"26 липня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили судді Окружного адміністративного суду Києва про завершення досудового розслідування за фактом отримання нею неправомірної вигоди. Їй надано матеріали слідства для ознайомлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цю суддю викрили при отриманні хабара у розмірі 2000 доларів 10 травня 2018 року прокурори САП та оперативні працівники Головного управління "К" Служби безпеки України.

Уточнюється, що 11 травня їй повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

У подальшому, 24 травня 2018 року, суд обрав підозрюваній судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 140 тис. грн та поклав на неї низку інших процесуальних обов’язків.

Читайте також: ГПУ отримала доступ до справи НАБУ про незаконне збагачення судді Вовка

Рішенням Вищої ради правосуддя суддю тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 10 травня 2018 року працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Головного управління Служби безпеки України затримано суддю Окружного адміністративного суду міста Києва при отриманні неправомірної вигоди.

За даними ЗМІ, це суддя Олена Власенкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-