За 2,5 роки від харчових отруєнь на відпочинку постраждали 320 дітей

За 2,5 роки від харчових отруєнь на відпочинку постраждали 320 дітей

Ексклюзив
Укрінформ
Держпродспоживслужба за 2,5 роки отримала 19 повідомлень щодо харчових отруєнь в закладах відпочинку або оздоровлення для дітей. Загалом постраждали 320 дітей.

Про це йдеться у відповіді Держпродспоживслужби на запит Укрінформу.

Так, за даними відомства, у 2016 році до установи надійшло 7 повідомлень щодо спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у закладах оздоровлення/відпочинку дітей. У 2016 році постраждали 53 дитини.

У 2017 році таких повідомлень до Держпродспоживслужби надійшло 10, в минулому році від харчових отруєнь постраждали 198 дітей.

Станом на 1 липня 2018 року Держпродспоживслужба отримала два повідомлення про спалахи гострих кишкових інфекцій у дитячих таборах, на цю дату зафіксовано 69 дітей, які постраждали від харчових отруєнь.

Як повідомляв Укрінформ, з початку оздоровчої кампанії у 2018 році Держпродспоживслужба виявила порушення вимог санітарного законодавства у кожному п’ятому закладі оздоровлення та відпочинку дітей  - 2283 (22%), що більше, ніж у 2017 році (17,6%). 

Упродовж червня у зв’язку з виявленням Держпродспоживслужбою зазначених порушень не відкрилося 25 (у 2017 році – 12) закладів оздоровлення/відпочинку. Водночас без погодження із Держпродспоживслужбою було відкрито 42 (у 2017 році – три) заклади оздоровлення/відпочинку.

Читайте також: "Оздоровлення" дітей: порушення санітарних вимог знайшли у кожному п’ятому закладі

Улітку цього року мали місце кілька випадків масового отруєння в дитячих таборах. Так, у Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура, згодом їх госпіталізували. Станом на 19 липня кількість госпіталізованих із цього табору до медичних закладів зросла до 94 осіб. Усього в таборі відпочивали 134 дитини. За даними Донецького обласного лабораторного центру МОЗ, у 18 із 94 хворих підтверджено діагноз "гостра дизентерія Зонне". 

Крім того, у приватному дитячому таборі "Славутич" Переяслав-Хмельницького району Київської області отруїлися 12 дітей, одна дитина впала в кому. Зокрема, 2 липня 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту табору зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль. За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-