Боротьба з корупцією: у Світовому банку сказали, якою має бути САП

Боротьба з корупцією: у Світовому банку сказали, якою має бути САП

Укрінформ
Ефективність, неупередженість та цілісність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надзвичайно важлива для боротьби з корупцією в Україні.

Про це йдеться у коментарі Світового Банку в Україні у Facebook.

“Ефективність, неупередженість та цілісність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) надзвичайно важлива для боротьби з корупцією в Україні. На менше українці не заслуговують. Світовий банк підтримав створення нових антикорупційних інституцій України, і ми будемо продовжувати стежити за розвитком судових справ, які можуть бути передані Вищому антикорупційному суду України”, - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів після розгляду справи щодо звільнення Холодницького вирішила не звільняти його. Глава САП отримає догану.

Читайте також: Transparency International закликала Холодницького подати у відставку

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що оскаржуватиме догану главі САП Холодницькому.

У США заявили, що Холодницький мав би піти з посади для збереження репутації САП.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні низки кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-