До суду передали справу посадовця Укртрансбезпеки, який вимагав $38 тисяч

До суду передали справу посадовця Укртрансбезпеки, який вимагав $38 тисяч

Укрінформ
Столична прокуратура направила до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт службовця Департаменту адміністративних послуг Державної служби України з безпеки на транспорті у хабарництві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва у Facebоok.

«Київською місцевою прокуратурою №7 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт службовця Департаменту адміністративних послуг Державної служби України з безпеки на транспорті, викритого на системному хабарництві», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, посадовець Укртрансбезпеки штучно створював дефіцит бланків дозволів на міжнародні вантажні перевезення, вимагаючи натомість у підприємця сплатити йому 38 тис. дол. США за позитивне вирішення питання видачі вказаних документів. 

Зазначається, що 5 квітня посадовця було затримано на «гарячому» у ресторані неподалік місця роботи під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди, а саме 4,6 тис. доларів США. Раніше, йдеться у повідомленні, було задокументовано факт отримання ним 4 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Читайте також: На Вінниччині затримали прокурора під час одержання $6 тисяч хабара

«Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті», - зазначається в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-