Справа Януковича: суд перенесли, бо не прийшли адвокати

Справа Януковича: суд перенесли, бо не прийшли адвокати

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва переніс розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді на 31 липня.

Про це оголосив суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На засіданні у понеділок планувалося розпочати судові дебати.

Водночас адвокати Януковича не з'явилися.

Як поінформував Дев'ятко, до суду надійшла заява адвокатів, що вони наразі перебувають у Верховному Суді на розгляді клопотання про зміну підсудності цієї справи.

Читайте також: Янукович позивається до Луценка про захист честі і гідності

Прокурор Руслан Кравченко зазначив, що така поведінка захисту є неприпустимою, але без них судові дебати проводити неможливо, тож необхідно перенести засідання на завтра.

"Суд ухвалив оголосити перерву до завтра 10:00", - зазначив Дев'ятко.

Він також вибачився перед присутніми і наголосив, що наразі в українському законодавстві немає механізмів належно реагувати на таку поведінку адвокатів Януковича.

На попередньому засіданні суд допитав як свідка захисту екс-начальника служби безпеки Януковича Костянтина Кобзаря, закінчив загалом стадію допиту свідків і відновив стадію судових дебатів.

19 квітня суд вже спробував перейти до судових дебатів, але потім повернувся до допиту свідків.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-