Укралізниця допомагатиме у працевлаштуванні випускників

Укралізниця допомагатиме у працевлаштуванні випускників

Укрінформ
Меморандум про співробітництво, укладений між Міністерством освіти і науки України та ПАТ "Українська залізниця", передбачає розробку навчальних програм, залучення залізничників до співпраці, а також працевлаштування для випускників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"У документі ми прописали ті основні напрями, за якими заклади і вищої, і професійної освіти зможуть співпрацювати з таким масштабним підприємством як "Укрзалізниця". Для нас така співпраця відкриває багато нових можливостей. Наприклад, ми отримуватимемо та даватимемо закладам інформацію про потреби у залізничниках на ринку праці. Уже зараз ми також плануємо низку спільних заходів щодо профорієнтації молоді. Це особливо актуально під час вступної кампанії, яка, приміром, до закладів ПТО триватиме до 1 вересня", - розповіла генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Вона додала, що одним з важливих пунктів меморандуму є те, що Укрзалізниця допомагатиме випускникам отримувати роботу в підрозділах її регіональних філій.

Читайте також: Усі кошти від індексації тарифів інвестовані у розвиток компанії - Укрзалізниця

Як зазначили в Міністерстві освіти та науки, угода передбачає нові можливості як для закладів профосвіти, так і для вишів.

Згідно меморандуму, фахівців “Укрзалізниці” залучатимуть до роботи в екзаменаційних комісіях, співпраці над дипломними проектами тощо. А Укрзалізниця організовуватиме практику на базі своїх регіональних філій, допомагатиме покращувати матеріально-технічну базу тим закладам освіти, які готують фахівців для залізничного транспорту.

“Укрзалізниця як найбільший роботодавець країни зацікавлена у нових кваліфікованих кадрах. Для підвищення якості підготовки персоналу із професійною та вищою освітою для залізничного транспорту, реалізації єдиних підходів щодо професійної орієнтації молоді, закріплення набутих знань, умінь та навичок, отриманих в процесі навчання, а також розробки механізмів забезпечення випускників робочими місцями на підприємствах залізничної галузі, і був укладений Меморандум про співробітництво”,— підкреслила директор департаменту розвитку персоналу та кадрової політики ПАТ “Укрзалізниця” Людмила Василега.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-