Дві важливі перемоги: Філарет розповів, що святкує Україна

Дві важливі перемоги: Філарет розповів, що святкує Україна

Укрінформ
Хресний хід у Києві з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Руси-України засвідчив дві важливі перемоги.

На цьому наголосив Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у молитві "За Україну та українську помісну православну церкву", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цим хресним ходом святкуємо дві перемоги: створення єдиної в Україні православної церкви - правдивої, української. І друга - перемога над нашим зовнішнім ворогом", - зазначив він.

На переконання Філарета, підтвердженням об'єднання українського православ'я є присутність на урочистостях у Києві делегації Вселенського патріарха Варфоломія, "який має твердий намір дати українській церкві Томос про автокефалію нашої церкви".

Читайте також: Президент України молиться на Володимирській гірці

Як повідомляв Укрінформ, 27 і 28 липня у столиці відзначають 1030-річчя хрещення Київської Руси-України. У п'ятницю хресний хід провела УПЦ (МП), участь у ході взяли понад 20 тисяч вірян за оцінками правоохоронців.  Громадський порядок забезпечували близько п'яти тисяч силовиків.

У хресному ході 28 липня, за оцінками правоохоронців, узяли участь понад 65 тисяч людей, порядок забезпечували дві з половиною тисячі правоохоронців. В урочистостях у суботу взяли участь Президент, урядовці, народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-