Порошенко зустрівся з представниками Вселенського патріарха

Порошенко зустрівся з представниками Вселенського патріарха

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко проводить зустріч із делегацією Вселенського патріарха, яка прибула до Києва на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

Зустріч відбувається у Маріїнському палаці.

Пряму трансляція зустрічі ведуть українські телеканали.

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі 27 і 28 липня у Києві проводяться молебні й хресні ходи - 27 липня Московського патріархату; 28 липня - за єдину помісну Українську православну церкву, участь у якій планують взяти представники різних конфесій.

Порошенко 17 квітня 2018 року заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріархові Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: УППЦ пояснила різку відповідь Вселенського Патріарха на запрошення Кирила

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення єдиної Помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-