Греція звільнила 12 українських моряків із затриманого судна Mekong Spirit

Греція звільнила 12 українських моряків із затриманого судна Mekong Spirit

Укрінформ
Більшість членів екіпажу контейнеровоза Mekong Spirit, затриманих грецькими прикордонниками у травні 2017 року за підозрою в контрабанді зброї, у п'ятницю, 27 липня, повертаються до Одеси.

Про це повідомляє у Фейсбуці почесний консул Греції в Одесі Пантеліс Бумбурас

"12 українських моряков повертаються до Одеси... Ми зробили все можливе, щоб 12 із 16 членів екіпажу судна Mekong Spirit, заарештованих у Греції за підозрою в контрабанді, в найближчі дні повернувся додому. Головна умова - обов'язкова щомісячна реєстрації в Генеральному консульстві Греції в Одесі. Решта членів екіпажу - капітан, старпом і рядові - будуть, згідно з рішенням суду, пербувати у Греції до з'ясування всіх обставин", - зазначив почесний консул.

За його словами, протягом 14 місяців велися досить серйозні дипломатичні переговори на рівні двох країн - України та Греції. "Довелося підключити серйозних адвокатів. І сьогодні, на щастя, ми домоглися справедливого рішення суду на користь українських моряків", - додав Бумбурас.

Крім оплати адвокатів, додав меценат, потрібно було підтримати моряків, оскільки судно в порту Лавріо (за 60 км від Афін) фактично залишилося без поставок продуктів, медикаментів і чистої води. "Для членів еіпажу орендували будинок в 15 хвилинах від порту Лавріо, завдяки чому у моряків була можливість ночувати в людських умовах. Чергування на судні було організовано за графіком", - зазначив він.

Читайте також: Українські моряки з судна Gulf Pearl повернулися в Україну

Моряки підтвердили, що "документи на візи подані, у п'ятницю виліт в Україну" .

Як повідомляв Укрінформ, судно Mekong Spirit, власником якого є швейцарська компанія, було затримане грецькою поліцією 25 травня 2017 року за підозрою у перевезенні товарів воєнного призначення. Членами його екіпажу є 17 громадян України, у тому числі капітан.

Фото: Фонд Бумбураса, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-