Розенко заявляє про значний прогрес у боротьбі з поширенням ВІЛ/СНІДу

Розенко заявляє про значний прогрес у боротьбі з поширенням ВІЛ/СНІДу

Укрінформ
Україні вдалося досягнути значного прогресу у боротьбі з поширенням епідемії ВІЛ/СНІДу.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час 22 міжнародної конференції "AIDS 2018" в Амстердамі, повідомляє Урядовий портал.

"Ми пишаємось тим, що нам вдалось значно підвищити рівень охоплення антиретровірусною терапією, впровадити повномасштабні профілактичні програми для ключових груп населення та реалізувати найбільшу і найпотужнішу програму замісної підтримувальної терапії в регіоні східної Європи та центральної Азії", - сказав він.

За словами Розенка, цього року український уряд збільшив фінансування програми лікування ВІЛ на 140%, на стільки ж збільшено і фінансування програми лікування туберкульозу.

"Цей крок та активне залучення міжнародних донорів дозволили нам майже вдвічі збільшити кількість пацієнтів, які отримують антиретровірусні препарати, що зберігають життя. А це є основною передумовою для досягнення реалізації стратегії 90-90-90", - підкреслив Розенко.

Читайте також: Вакцина проти ВІЛ спрацювала на людях

Водночас він додав, що Україні вдалося досягнути значного прогресу завдяки ефективній роботі Координаційного Механізму Країни - Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, - належній увазі та підтримці відповідних програм та ініціатив з боку уряду, максимальному, але збалансованому, залученню всіх зацікавлених державних і недержавних сторін, у тому числі правоохоронців, інституцій громадського здоров’я та громадянського суспільства, включаючи представників самих ключових спільнот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-