На дорогах України щодоби гине в середньому семеро людей - Патрульна поліція

На дорогах України щодоби гине в середньому семеро людей - Патрульна поліція

Укрінформ
За перше півріччя 2018 року зафіксовано 68 тисяч дорожньо-транспортних пригод, що на 10,2% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, у цих аваріях постраждали майже 13 тисяч осіб, із яких 1 тис. 237 осіб загинуло.

"Це в середньому - 7 людей на добу", - відзначив Білошицький.

Він також розповів, що причинами 35% ДТП стало перевищення швидкості, 21% - порушення правил маневрування, 8% - порушення правил проїзду перехресть, 7% - порушення правил  проїзду пішохідних переходів, 7% - недотримання дистанції та 22% - інші причини.

Читайте також: Правоохоронці з початку року виявили 3 тисячі несправних автобусів

Водночас, речник МВС Артем Шевченко написав у Facebook, що кількість дорожньо-транспортних пригод за перше півріччя 2018 року була на 10,2% меншою, ніж за аналогічний період 2017 року, а аварій з потерпілими - менше на 16%.

"За півроку 2018 зареєстровано загалом на 10,2% менше випадків ДТП, з них аварій із потерпілими менше на 16%, з них загинуло на 10,2% менше, а травмовано на 15,9% менше ніж за півроку у 2017. Обережний оптимізм", - зазначив він.

Однак, Шевченко нагадав, що загалом картина “безрадісна”, адже, за його словами, минулого року на українських дорогах у ДТП загинуло 3432 особи, 2016 року - 3410 осіб.

Речник МВС запевнив, що цьогоріч робиться все можливе для того, щоб зупинити це страшне зростання, і нагадав, що 2018 року почне працювати автофотовідеофіксація ПДР.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2018 року близько 10.40 на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом. Унаслідок ДТП 9 людей загинули, ще 9 постраждали.

Того ж дня близько п'ятої ранку сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen, що рухався за маршрутом Одеса - Гомель, з білоруською реєстрацією, та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-