Міноборони розірвало контракт на будівництво казарм у “Широкому лані”

Міноборони розірвало контракт на будівництво казарм у “Широкому лані”

Укрінформ
Міноборони розірвав контракт з товариством «Ріст», яке було зобов'язане побудувати казарми та облаштувати інфраструктуру в навчальному центрі Збройних сил «Широкий лан», через недобросовісне виконання виконавцем своїх послуг.

Про це повідомив на брифінгу в Міноборони заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС полковник Олександр Чергінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будівельна компанія «Ріст» була викликана на переговори до Міністерства оборони, за результатами яких, враховуючи неспроможність даної компанії виконувати взяті на себе зобов'язання, було прийняте рішення щодо розірвання всіх договорів. Призначено перевірку по кожному з об'єктів та за результатами яких будуть виставлені штрафні санкції», - повідомив Чергінець.

Читайте також: Першу чергу комплексу полігона "Широкий Лан" мають здати восени – Президент

За його словами, крім цього «Ріст» буде внесено у відповідні списки компаній, що порушують систематично умови договорів. Він зауважив, що «дії компанії «Ріст» в умовах збройної агресії РФ проти України можна розцінювати як диверсію. Компанія створила передумови, які можуть призвести до зриву строків завершення та передачі об'єктів в експлуатацію військовими частинами».

Він повідомив, що матеріали щодо цього забудовника будуть передані до правоохоронних органів. Міністерство оборони вживатиме заходів щодо стягнення штрафних санкцій з цієї будівельної компанії в повному обсязі.

Чергінець повідомив, що загалом з зазначеною будівельною компанією Міноборони уклало договори приблизно на 300 млн гривень. Зокрема, 232 млн - це сума, яка йшла на будівництво інфраструктури в «Широкому лані»; 31 млн - це будівництво казарм поліпшеного типу в Одесі; 12 млн - це будівництво казарм в Миколаєві; 15 млн йшло на будівництво навчального центру в Бердичеві та 2 млн - на будівництво їдальні у «Десні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-