#SaveOlegSentsov, нова двадцятка й пляж на асфальті

#SaveOlegSentsov, нова двадцятка й пляж на асфальті

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Дві моторошні ДТП у п'ятницю, 20 липня, забрали життя 15 людей. У с. Глибочиця Житомирського району маршрутка з пасажирами врізалася в фуру, внаслідок чого 10 осіб загинуло, 10 отримали травми. Цього ж дня вранці у дорожньо-транспортный пригоды за участю вантажівки й мікроавтобуса на Миколаївщині загинули п'ятеро осіб, ще 12 госпіталізовані. За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в обох випадках причиною автокатастроф стало грубе порушення правил дорожнього руху. На фото – наслідки ДТП на Житомирщині.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

П'яний наїзд: а чергове резонансне ДТП за участю водія в стані алкогольного сп'яніння сталося цього разу на Закарпатті. За кермом позашляховика Jeep Cherokee був нині відсторонений від посади голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір. Він скоїв наїзд на двох жительок м. Перечин, обидві жінки померли. Попередня експертиза показала, що голова РДА був п'яний. Ужгородський міськрайонний суд обрав чоловіку запобіжний захід - тримання під вартою в СІЗО до 11 вересня, без права внесення застави.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Тим часом Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд об’єднаних в одне провадження апеляційних скарг МВС, ДСНС і Кабінету Міністрів щодо поновлення судом першої інстанції Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Відповідне рішення ухвалила на засіданні у вівторок, 17 липня, колегія суддів у зв’язку з необхідністю надати додаткові докази. Сам Бочковський після судового засідання повідомив, що йому почали виплачувати заробітну плату після поновлення на посаді.

Фото: Юлія Овсяннікова

У вівторок, 17 липня, у світі згадували жертв трагедії рейсу MH17 – терористичного акту, що забрав життя 298 людей. Саме цього дня чотири роки тому російською зенітно-ракетною системою "Бук" на Донеччиною в зоні воєнних дій було збито літак "Малайзійських авіаліній". Українці також вшанували пам'ять загиблих, принісши квіти та іграшки під посольство Нідерландів у Києві.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Ще одні роковини ще одного вбивства цього тижня припали на п'ятницю, 20 липня. Рівно два роки тому в Києві на перетині вулиць Івана Франка й Богдана Хмельницького із вибухом бомби в авто обірвалося життя журналіста "Української правди" Павла Шеремета. Щоб вшанувати пам'ять загиблого, активісти, серед яких і колеги Павла, зібралися на акцію на місці трагедії. 

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

В Україні та за кордоном тривають акції з вимогою звільнити українських політв’язнів, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих територіях України, зокрема режисера Олега Сенцова. На фото – учасник театралізованого перформансу в межах акції #SaveOlegSentsov на столичному Майдані Незалежності.

Фото: Назар Фурик
Фото: Назар Фурик

У вівторок, 17 липня, під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою відбулася акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку з закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Наступного ж дня біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції в Києві активісти встановили пам'ятник корупціонеру. В такий спосіб хотіли нагадати антикорупційним органам, що їм потрібно активізуватися в боротьбі з корупцією.

Фото: Юлія Овсянннікова
Фото: Юлія Овсянннікова

А тим часом українцям показали удосконалені 20-гривневі банкноти – з оновленим дизайном та посиленою системою захисту. Національний банк України планує ввести їх в обіг 25 вересня.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У Південній Пальмірі цього тижня триває яскрава кіноподія літа – ІX Одеський міжнародний кінофестиваль. Церемонія відкриття з червоною доріжкою, на якій гості продемонстрували власне бачення стилю, відбулася в Одеському національному академічному театрі опери та балету. Фінішує фестиваль у суботу, 21 липня.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Пляж на Контрактовій: справжню рекреаційну зону розбили в історичному центрі Києва. Біля оглядового колеса тут можна було поніжитися на сонечку в шезлонгах на золотавому піску поруч із водоймами, щоправда, штучними.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Рятувальники Гідропарку: тим часом на справжніх пляжах на берегах Дніпра – в розпалі сезон роботи столичних лайфгардів – пляжного патруля.

Фото: Андрій Скакодуб
Фото: Андрій Скакодуб

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив оновлені сходи з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки та частину великого туристичного маршруту, який в майбутньому з’єднає Пейзажну алею з аркою Дружби народів. Сходи, довжина яких понад 200 метрів, зробили з бетону й зносостійкої та вологозахищеної термодеревини. Вони налічують 247 сходинок. Ввечері атракція підсвічуються – LED-освітлення встановили в перилах.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Мешканці Київського геріатричного пансіонату.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Студент Вінницького державного педагогічного університету під час розкопок колектору комплексу оборонних та монастирських споруд "Мури" у Вінниці.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Хлопчик з лазерним автоматом у клубі активного відпочинку в Дніпрі.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Кози на території фермерського господарства на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-