НСЖУ вимагає публічного звіту про розслідування вбивства Шеремета

НСЖУ вимагає публічного звіту про розслідування вбивства Шеремета

Заява
Укрінформ
Національна спілка журналістів України вимагає якнайшвидшого розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета і публічного звіту слідства про його результати.

Про це йдеться в заяві НСЖУ.

"Торік Президент Порошенко вимагав провести публічний звіт про результати розслідування. Цей звіт так і не відбувся. Спілка продовжує вимагати його проведення. Журналісти і суспільство мають право знати, що слідство зробило, щоб знайти і покарати вбивць нашого колеги. Поки що журналістське розслідування вбивства Павла Шеремета (фільм "Убивство Павла") відкрило набагато більше інформації, ніж офіційне розслідування МВС. А рекомендації авторитетного американського Комітету захисту журналістів, викладені у спеціальному звіті "Відмова від правосуддя", лишаються проігнорованими. На жаль, у цій справі, як і в десятках інших злочинах проти журналістів, нам немає чим втішатися", - наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

За словами Томіленка, майданчиком для публічного звіту влади і силовиків про результати розслідування вбивства Шеремета та інших злочинів, скоєних проти журналістів, могли б стати парламентські слухання з питань свободи слова та безпеки роботи журналістів в Україні.

Читайте також: У МВС пояснили проблеми з розслідуванням вбивства Шеремета

"У вересні 2017 року ініціатива НСЖУ щодо проведення парламентських слухань була підтримана Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова. Але це питання навіть не було внесено до порядку денного сесії ВР. Днями Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про підтримку проведення слухань і пообіцяв, що восени ініціюватиме відповідну постанову. Національна спілка журналістів України вітає таку позицію спікера і бере на контроль виконання цієї публічної обіцянки", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував. Оперативно-слідча група, створена для розслідування вбивства Шеремета, досі продовжує збирати доказову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-