Бойовики шантажують журналіста Асєєва арештом матері - екс-депутат

Бойовики шантажують журналіста Асєєва арештом матері - екс-депутат

Фото
Укрінформ
Бойовики "ДНР", що незаконно утримують в Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва, намагаються представити його «шпигуном» і шантажують можливим затриманням матері. 

Про це в середу написав в Facebook колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, особисто знайомий з Асєєвим.

«Важлива інформація про Станіслава Асєєва (Васіна). Нещодавно в інтернет-виданнях бойовиків почали з'являтися публікації, які приписують Асєєву. Терористи нібито знайшли щоденник Стаса і публікують з нього окремі розділи. У цих текстах Стаса намагаються виставити розвідником, який виконував різні завдання за наказом українських силовиків», - зазначив Фірсов.

За його словами, Асєєв «нібито від себе описує події, де він представляється як мінімум Джеймсом Бондом, який мало не сам підірвав Мотороллу і Гіві». «Не обійшлося і без пропагандистських заготовок, в одному з епізодів Стас «описує» вибухи фосфорних бомб, випущених ЗСУ. І таких відвертих маніпуляцій маса», - повідомив Фірсов.

За його даними, мета бойовиків - переконати всіх, що Асєєв не журналіст, а шпигун. «На цьому вони хочуть будувати обвинувачення і подальший судовий процес. І саме тому з'явилися публікації «щоденника». Власне нічого нового вони так і не придумали, кожен український журналіст звинувачується ними в співпраці із спецслужбами», - зазначив політик.

За словами Фірсова, йому також повідомили, що Асєєва «шантажують мамою». «Погрожують посадити і її як співучасницю. Все це для того, щоб він під камеру обмовив себе і підтвердив все, що описано в «щоденнику». Такий варіант можливий, знаючи Стаса, я упевнений, він може піти на все, щоб уберегти маму», - додав політик.

Він також нагадав, що з 28 червня журналіст оголосив голодування. «За останньою інформацією, його почали годувати насильно», - повідомив Фірсов.

Читайте також: Утримуваний у "ДНР" журналіст Асєєв тиждень тому оголосив голодування - депутат

Водночас політик підкреслив, що справжній щоденник Асєєва знаходиться у нього, і опублікував відповідне фото. «Тому розігрувати весь цей дешевий фарс з дргшником-розвідником не має сенсу. Ніхто не повірить в подібну маячню, окрім звичайно «патріотів республіки», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, зв'язок з донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода «Радіо Донбас. Реалії» Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року.

Бойовики більше місяця відмовлялися повідомити, де перебуває Асєєв. У липні 2017 року представники угруповання «ДНР» підтвердили утримання в заручниках Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-