Напад під САП: Луценко заявив, що зеленка не метод - і наказав відкрити справу

Напад під САП: Луценко заявив, що зеленка не метод - і наказав відкрити справу

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив столичній прокуратурі переглянути кваліфікацію подій, які сталися 17 липня під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це він написав у Facebook.

«З приводу вчорашніх акцій під САП. Доручив столичній прокуратурі переглянути кваліфікацію подій і зареєструвати кримінальне провадження. Вважаю, що час припинити ватну традицію використовувати зеленку проти опонентів. Це не тільки небезпечно для здоров'я, має ознаки кримінального правопорушення, але й підло», - написав Луценко.

Як повідомлялося, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження у «справі рюкзаків» щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Читайте також: НАБУ пов'язує напад тітушок із фігурантами гучних розслідувань

Водночас під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Пізніше поліція доправила до відділку двох осіб, які під стінами САП напали на Шабуніна. Відносно них було складено два адміністративних протоколи у порядку статті 173 КупАП (дрібне хуліганство).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-