Україна стала одним з центрів комерційного сурогатного материнства - Луценко

Україна стала одним з центрів комерційного сурогатного материнства - Луценко

Укрінформ
Україна на сьогодні є одним з центрів комерційного сурогатного материнства - бізнесу, який, втім, мало врегульований в Україні.

Про це заявив під час брифінгу у Києві Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я хотів би звернути вашу увагу на один з прикладів такої роботи (протидії злочинам, пов'язаними з торгівлею людьми - ред.): з проблемою протиправного використання для сурогатного материнства жінок з малозабезпечених українських сімей. Проблема пов'язана з тим, що після прийняття владою Індії рішення про заборону комерційного сурогатного материнства, центр такої діяльності сфокусувався, в тому числі на Україні. І ми зараз є одним з найбільших операторів цього маловрегульованого в Україні бізнесу», - сказав він.

Читайте також: Луценко сказала, які законопроекти Рада восени розглядатиме першими

Водночас Генпрокурор зазначив, що останнім часом протидія злочинам, пов'язаними з торгівлею людьми, в Україні значно покращилася. «Втричі більше повідомлених підозр, які з метою сексуальної експлуатації позбавляли волі людей. Також виявили в 3,5 рази більше потерпілих людей. Результатом цього стало те, що Україна піднялася на 2-е місце і вийшла з небезпечної червоної зони неефективної діяльності за цими показниками. І цього року результати протидії злочинам, пов'язаним з торгівлею людьми, також тримають на достатньо високому рівні», - сказав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-