Глава УГКЦ подарував Президентові копію Зарваницької ікони

Глава УГКЦ подарував Президентові копію Зарваницької ікони

Укрінформ
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) подарував Президентові України Петру Порошенку копію чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької.

Також він висловив сподівання на досягнення єдності усіх християнських церков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дякуємо за те, що Ви сьогодні є разом з нами, поєднані в молитві. Дозвольте Вам подарувати на згадку про Ваше паломництво копію чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері. Вона - свідок неподіленої Київської церкви", - сказав Блаженніший Святослав.

Він підкреслив, що українські греко-католики вітають все, що робиться для подолання внутрішніх поділів Української православної церкви. І хоч самі вони не є і не мають наміру ставати православними, але вважають своїм завданням шукати шляхи для відновлення єдності Київської церкви.

"Для греко-католицької церкви з наданням автокефалії нічого не зміниться. Але будемо шукати усі можливі шляхи, щоби в дусі екуменічної концепції нашої церкви досягти єдності між усіма християнами, як вчить Папа Франциск. Мусимо разом дбати про добро нашої держави, а відтак шукати шляхів до відновлення первинної єдності Київської церкви, як це було 1030 років тому. Це є наше завдання як християн, як спадкоємців цього хрещення", - зазначив патріарх УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині триває Загальноукраїнська проща до Зарваниці, де розташований Марійський духовний центр, що входить до 15 Марійських центрів світу.

Головна святиня Духовного центру у Зарваниці – чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері, біля якої зафіксовано численні факти зцілень. Вона зберігається нині у храмі Пресвятої Трійці, збудованому ще у 1754 році. Крім церкви Св. Трійці, на західній околиці села зведено величний собор Зарваницької Божої Матері, який може вмістити понад 1500 прочан.

Читайте також: Церква має бути незалежною від держави, особливо іноземної - Президент

Щоліта під час багатолюдних прощ до Зарваниці приходить до 300 тис. і більше прочан.

Президент Порошенко, виступаючи перед прочанами в Зарваниці, наголосив, що “автокефалія не є клопіт лише українських православних. Це - питання нашої української незалежності. Це один із стовпів української держави, української нації, української національної безпеки. І врешті-решт – всієї світової геополітики”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-