Суд у справі Савченко

Суд у справі Савченко "замінували"

Укрінформ
Шевченківський суд міста Києва через повідомлення про мінування оголосив перерву у засіданні щодо продовження запобіжного заходу Надії Савченко.

Відповідне рішення оголосив суддя Володимир Бугіль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У звязку з надходженням повідомлення про замінування судом оголошується перерва у судовому засіданні. Вимога  працівників поліції”, - сказав суддя, повернувшись з нарадчої кімнати.

Раніше під час судового засідання,  поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, правоохоронці повідомили, що надійшов анонімний дзвінок про замінування будівлі Шевченківського суду міста Києва. Адвокати відразу відмовлялися залишати залу суду, мотивуючи тим, що суддя перебуває в нарадчій кімнаті. 

Читайте також: Суд призначив Савченко безоплатного адвоката

Наразі залу судового засідання залишили усі присутні, правоохоронці оглядають її на предмет можливого мінування. 

10 липня до Шевченківського суду міста Києва надійшло клопотання про продовження тримання під вартою народного депутата Надії Савченко. Прокуратура в свою чергу оголосила відвід судді Олені Мелешак, яка, за інформацією прокурорів, на момент авторозподілу справи перебувала у відпустці. На подальшу спробу призначити іншого суддю для розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу сторона захисту оголошувала відвід, в тому числі відвід суддям, які мали розглядати відвід судді з розгляду клопотання. 

Також сторона захисту наголошувала про незаконність підстав відводу судді Мелешак, а 12 липня адвокати Савченко заявили про долучення до справи додаткових документів незаконним шляхом. 

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. 

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-