Порошенко з керівником Укрпошти вирішували “гостре питання” щодо пенсій на селі

Порошенко з керівником Укрпошти вирішували “гостре питання” щодо пенсій на селі

Укрінформ
Закриття відділень Укрпошти в сільській місцевості, а також припиненні надання послуг із виплати пенсій через відділення Укрпошти не відбудеться у разі зміни регульованих державою тарифів.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі поштового оператора за підсумками зустрічі в. о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського з Президентом України Петром Порошенком.

«Я вдячний Президенту України, що він звернув увагу на це гостре питання. Ми розраховуємо, що після цієї зустрічі буде дійсно знайдений необхідний компроміс, який дозволить зберегти унікальну мережу Укрпошти в селах, а також створити гідні умови праці для листонош через зміну тарифу на доставку пенсій. Останній не переглядався з 2004 року. Ми готові взяти участь в підготовці відповідного рішення в найкоротший термін», - підкреслив Смілянський. 

Також повідомляється, що Укрпошта подала пропозиції щодо оновлення регульованих тарифів на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року та неодноразово зверталась до Пенсійного фонду з проханням розпочати відповідні переговори. Укрпошта готова виконувати свою соціальну функцію та доставляти пенсії за собівартістю, але сьогоднішній тариф є нерентабельним та веде до збитковості компанії. 

Читайте також: Уряд оголосив конкурс на незалежних членів наглядової ради Укрпошти

Як повідомлялося, під час наради 11 липня Глава держави Петро Порошенко наголосив на неприйнятності скорочення відділень Укрпошти в сільській місцевості, а також припинення надання послуги із виплати пенсій через відділення Укрпошти. Президент України підкреслив, що у ситуації, яка склалася, «має бути знайдений той компроміс, який дозволить ефективно продовжити функціонувати системі, поки не буде створена ефективна альтернатива». 

Нарада відбулася за участі міністра соціальної політики Андрія Реви, міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в. о. гендиректора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського та голови правління Пенсійного фонду Олексія Зарудного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-