Супрун розповіла, чи потрібні бахіли відвідувачам медзакладів

Супрун розповіла, чи потрібні бахіли відвідувачам медзакладів

Укрінформ
Відвідувачі лікарень не зобов'язані купувати та надягати в приміщеннях медичних закладів одноразові бахіли.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"У клініках розвинених країн ви навряд побачите людей, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря у бахілах. Більше того, у жодних нормативних документах в Україні немає вимог, які зобов'язують пацієнтів та відвідувачів носити бахіли в усіх приміщеннях лікарень", - написала Супрун.

Вона зазначила, що єдині місця в лікарні, де варто носити бахіли, - це операційні та приміщення, які потребують асептичних умов, тобто там проводяться інвазивні втручання й існують ризики виникнення і передачі інфекції.

Читайте також: Випускайте дітей гуляти на вулицю: Супрун розповіла, чому це корисно

Водночас очільниця МОЗ наголосила, що ініціаторами вимоги для відвідувачів надягати в лікарні бахіли зазвичай є медзаклади. Це може бути і як намагання зменшити навантаження на прибиральниць, так і банальне бажання нажитися за рахунок гаманця пацієнта.

"Невиправдане використання бахіл у таких обсягах, як це відбувається зараз, - економічно необгрунтоване та не несе відчутної користі ані медзакладу, ані відвідувачам. Проте перекладати на гаманець відвідувачів чистоту медзакладу не є тією моделлю медичної допомоги, до якої варто прагнути", - наголосила Супрун.

Крім того, за її словами, величезна кількість викинутих одноразових бахіл погіршує і екологічну ситуацію, що має набагато гірші наслідки для здоров'я людей.

Фото: Rivne Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-