У Києві провели акцію #FreeSentsov

У Києві провели акцію #FreeSentsov

Фото
Укрінформ
Близько сотні людей зібралися в неділю, 8 липня, на Майдані Незалежності у Києві, щоб підтримати незаконно засудженого в РФ українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Учасники акції пішли до посольства Німеччини й закликали канцлера Ангелу Меркель звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою звільнити Сенцова, повідомляє Громадське.

«Мало тиску на Європу, тому потрібно постійно нагадувати про те, що - Росія агресор і тримає українських політичних в’язнів. У владі РФ немає людяності, тому навряд чи нам вдасться до них достукатись, але якщо закликати міжнародну спільноту, то може бути результат», - сказав один із організаторів акції, автомайданівець Андрій Бондаренко.

Акція на підтримку Олега Сенцова відбулася у столиці / Фото: Павло Багмут, Укрінфом

Окрім закликів звільнити Сенцова, учасники акції закликають підтримати ще одного українського політв’язня у Росії - Миколу Карпюка.

«Миколу засудили до 20 років ув’язнення у Росії за його політичні погляди. Ми маємо їх підтримувати, бо і Микола, і Олег борються проти режиму, який панує у Росії», - зазначила одна з організаторів Юлія Рудяк. 

Також організатори акції анонсували велику акцію до дня народження Олега Сенцова 13 липня.

Читайте також: Лідер гурту «Бумбокс» підтримав Сенцова під час Atlas Weekend

Як повідомлялося, 5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша їхня зустріч за кілька років. 

Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, - з вимагою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля. 

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-