В ДПСУ розповіли, як їх намагаються підкупити: за півроку — 470 пропозицій хабаря

В ДПСУ розповіли, як їх намагаються підкупити: за півроку — 470 пропозицій хабаря

Укрінформ
З початку року прикордонники задокументували більше 470 випадків пропонування хабарів.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

“Тільки з початку року у Держприкордонслужбі задокументовано понад 470 відмов прикордонників від хабарів, а стосовно правопорушників оформлено протоколи за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність”, - ідеться у повідомленні.

У ДПСУ навели кілька нещодавніх прикладів, коли прикордонниками пропонували хабарі.

Зокрема, у суботу, 7 липня, неправомірну грошову винагороду у розмірі $100 запропонувала українка прикордонникам Мостиського загону у пункті пропуску «Краківець». У такий спосіб вона намагалася вирішити питання безперешкодного перетину кордону неповнолітньою дитиною без нотаріально посвідченої згоди батька.

Читайте також: Боротьба з контрабандою: Україна цьогоріч може "заробити" 79 мільярдів

Крім того, за даними ДПСУ, у столичному аеропорту громадянин Гани вирішив “купити” за $700 дозвіл на перетин державного кордону.

Ще одного іноземця-порушника не пропустили минулої доби в аеропорту “Бориспіль”. Як розповіли в ДПСУ, громадянин Лівії прибув рейсом зі Стамбула, але не зміг підтвердити мети своєї подорожі, тож йому відмовили у перетині кордону. Тоді лівієць вирішив "задобрити" прикордонників, запропонувавши їм $500.

У ДПСУ запевнили, що в усіх випадках охоронці кордону від хабарів відмовились та задокументували правопорушення. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачені статтею 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-