Гройсман привітав працівників заповідників із професійним святом

Гройсман привітав працівників заповідників із професійним святом

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників природно-заповідної справи з професійним святом.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Як і весь світ наша країна перебуває на порозі кліматичних змін, які багато в чому спричинені людською діяльністю. Тому питання охорони навколишнього природного середовища, збереження природних парків та заповідників є актуальним не лише для нашого суспільства, а й у планетарному масштабі", - підкреслив Гройсман.

Він зазначив, що природно-заповідний фонд України є національним надбанням, а отже, його збереження та захист - пріоритет діяльності уряду в галузі охорони навколишнього природного середовища.

"Ми формуємо комплексну екологічну політику, яка передбачає відкритість та прозорість на всіх етапах її реалізації, активне залучення громадськості до прийняття рішень і, найголовніше, запровадження нових управлінських підходів до регулювання галузі та створення сучасного природоохоронного законодавства за найкращими світовими зразками", - запевнив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Порошенко підписав указ щодо відродження Чорнобильської зони

Водночас він нагадав, що урядом затверджено план заходів щодо реалізації Концепції реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища, виконання якого дасть змогу запровадити сучасні правила поводження з природою та сформувати якісну європейську політику щодо захисту навколишнього природного середовища.

"Нашим стратегічним завданням є формування комфортного для життєдіяльності людей простору з комплексним захистом довкілля та збереження його для майбутніх поколінь", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-