Порошенко підписав указ щодо відродження Чорнобильської зони

Порошенко підписав указ щодо відродження Чорнобильської зони

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами".

Про це повідомляє у четвер прес-служба глави держави.

Зазначається, що указ підготовлено за результатами наради, що відбулася 26 квітня 2018 року, в ході робочої поїздки Президента на Чорнобильську АЕС.

"Згідно з указом, Кабінет міністрів України має створити умови для розвитку та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення, в тому числі в рамках утвореного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника", - йдеться у повідомленні.

Уряду доручено законодавчо врегулювати проблемні питання правового режиму територій, що зазнали радіоактивного забруднення, та розглянути доцільність подальшої дії встановлених обмежень і заборон на здійснення видів діяльності на таких територіях, а також забезпечити підтримку безпосередньо розвитку самого Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника через визначення особливостей його управління та функціонування.

Читайте також: При Мінприроди створена робоча група щодо вирішення питань працівників ЧАЕС

Особливої уваги в указі приділено заходам щодо соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд має вирішити питання з підвищення розміру пенсій по інвалідності для осіб з-поміж учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв'язку із втратою годувальника з-поміж ліквідаторів.

Також указ спрямований на вдосконалення державної політики в сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-