Суд передав

Суд передав "Межигір'я" в управління АРМА

Укрінформ
Печерський райсуд Києва передав арештоване майно резиденції "Межигір'я" в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 5 липня.

"Передати арештоване нерухоме майно, а саме: об'єкт нерухомого майна "Центр відпочинку та здоров'я", розташований по вул. Івана Франка, 19, "Вишгородський масив", у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (реєстраційний номер 35840143); житловий будинок № 18, розташований по вул. Івана Франка, 18, "Вишгородський масив", у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (реєстраційний номер 23884904); будинок № 123-а, розташований по вул. Межигірська у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (реєстраційний номер 20410477); 100% статутного капіталу ТОВ "Танталіт" (код ЄДРПОУ 35371154), яке зареєстроване 22.08.2007, що складає 146 629 340, 00 грн.; будинок НОМЕР_1 (площею 619,6 кв.м), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 (реєстраційний номер 24848012); земельну ділянку рекреаційного призначення, що розташована на території Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області, за межами населеного пункту, кадастровий номер НОМЕР_2, площею 1,7688 га (реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна 609306432218); квартиру АДРЕСА_5, загальною площею 239,40 кв.м (реєстраційний номер майна 33281449); гараж НОМЕР_3 (реєстраційний номер майна 33280865); гараж АДРЕСА_6 (реєстраційний номер майна 33281150) в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для реалізації відповідних або передачі в управління за договором на підставах, у порядку та на умовах, визначених ст.ст. 19, 21 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", - йдеться в ухвалі суду.

Суд зобов'язав Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів забезпечити реєстрацію прав управління та інших речових прав, що виникатимуть на підставі ухвали слідчого судді про передачу Національному агентству в управління майна, на яке накладено арешт.

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав Національному агентству з питань управління активами (АРМА) документи про рухоме майно резиденції "Межигір'я", яке арештоване у рамках кримінальної справи.

Читайте також: Майно Межигір'я: Генпрокуратуру і НАБУ просять узгодити позицію

У липні 2015 року Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчого Генпрокуратури наклав арешт на майно ТОВ "Танталіт" – резиденцію "Межигір’я", де проживав президент-утікач Віктор Янукович.

У березні 2014 року ГПУ відкрила провадження за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах – комплексом будівель будинку відпочинку "Межигір’я" с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, а також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс, а також здійснення фінансових операцій з майном, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, спрямованих на приховання чи маскування незаконного походження такого майна та одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

За результатами досудового розслідування колишньому президенту Януковичу, колишньому засновнику та директору ТОВ "Танталіт" та колишньому директору ТОВ "Медінвесттрейд" було оголошено підозру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ці особи заволоділи комплексом будівель будинку відпочинку "Межигір'я" та будинком № 123-а по вул. Межигірська у с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, а також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс; здійснювали фінансові операції з майном, що передували легалізації (відмиванню) доходів, спрямованих на приховання чи маскування незаконного походження такого майна; одержали неправомірну вигоду в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-