На прикладі генерала Шаповала виховуватимуться нові покоління розвідки — Президент

На прикладі генерала Шаповала виховуватимуться нові покоління розвідки — Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що генерал-майор Максим Шаповал, який загинув від рук російських спецслужб улітку минулого року, є прикладом для нового покоління розвідників.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Генерал-майор Максим Шаповал – військовий, на прикладі якого виховуватимуться нові покоління української розвідки. Максим був учасником найбільш важких боїв 2014–15 років: на чолі окремого загону спеціального призначення воював у самому пеклі Донецького аеропорту, брав участь у боях за стратегічно важливу висоту – Савур-Могилу.  Герої не вмирають...”, - зазначив Глава держави.

Він також нагадав, що у червні минулого року Максим загинув внаслідок терористичного акту, спланованого російськими спецслужбами. Сьогодні генерал-майор святкував би своє 40-річчя.

Читайте також: Військовому інституту телекомунікацій присвоїли ім’я Героїв Крут

Як повідомлялося, співробітник Головного управління розвідки Міноборони України Максим Шаповал загинув уранці 27 червня 2017 року в Києві в результаті підриву автомобіля. 7 вересня Президент Петро Порошенко вручив удові керівника спецрезерву Головного управління розвідки Міноборони генерал-майора Максима Шаповала, якому присвоєно звання Героя України посмертно, орден "Золота зірка".

27 червня 2018 року в Києві українському військовому розвіднику встановили меморіальну дошку на будинку за адресою вул. Кудряшова, 20-Б.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-