Під Радою мітингують шахтарі

Під Радою мітингують шахтарі

Фото
Укрінформ
Кількасот шахтарів зібралися під Радою і вимагають внести зміни до бюджету для належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вони вимагають ухвалити законопроект №8362, яким пропонується збільшити видатки держбюджету на 2018 рік за бюджетною програмою "Здійснення заходів із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування сектору вугільної промисловості" на 2800,0 млн грн.

Під Радою мітингують шахтарі / фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Учасники акції тримають у руках плакати з гаслами, зокрема, "Ні - закриттю шахт!", "Хватит говорить - пора действовать!", "Законопроект №8362 врятує вугільну галузь" і прапори відповідних територіальних організацій із захисту прав шахтарів.

За словами мітингувальників, вони прибули під стіни парламенту з Донбасу, Волині та Львівщини.

Тим часом біля Ради посилено охорону - правопорядок забезпечують кількасот поліцейських і нацгвардійців. Також близько півсотні працівників Управління державної охорони нині перебувають безпосередньо на першому поверсі парламенту.

Читайте також: Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня близько двох тисяч ветеранів Афганської війни, силових структур розпочали на площі Конституції біля Верховної Ради   акцію протесту з вимогою підвищити пенсії, повернути пільги, прирівняти до учасників бойових дій тощо. Також біля Ради зібралися гірники з вимогою виплатити борги із зарплати та збільшити фінансування вугільної галузі. Згодом між учасниками акцій та правоохоронцями сталася сутичка.

Тоді у поліції заявили, що до лікарів за допомогою звернулися дві цивільні особи із незначними ушкодженнями, і 8 поліцейських, також із незначними тілесними ушкодженнями.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-