Чиновники Мін’юсту за 200 тисяч обіцяли невтручання у реєстрацію нерухомості

Чиновники Мін’юсту за 200 тисяч обіцяли невтручання у реєстрацію нерухомості

Укрінформ
Генпрокуратура спільно з СБУ викрила посадових осіб Мін’юсту та їх пособника на одержанні хабара у розмірі майже 200 тис грн.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно зі слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у ході здійснення розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 КК України, за активного сприяння міністра юстиції України, викрито та затримано одного із начальників управлінь Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, заступника начальника цього ж управління та фізичну особу-пособника, які вимагали та одержали неправомірну вигоду у розмірі майже 200 тис грн за не перешкоджання у здійсненні діяльності одного з підприємств у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «На гарячому» спіймали двох посадовців Мін’юсту - генпрокурор

Зазначається, що наразі тривають невідкладні слідчі дії. За їх наслідками особам буде оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), а судом обрано запобіжний захід.

Як повідомляв Укрінформ, генаральний прокурор Юрій Луценко у Facebook написав, що під час отримання хабара затримано начальника управління акредитації, контролю та моніторингу Міністерства юстиції та його заступника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-