МЗС розповіло, як діяти при втраті паспорта за кордоном

МЗС розповіло, як діяти при втраті паспорта за кордоном

Укрінформ
У випадку втрати громадянином України закордонного паспорта під час передування за кордоном потрібно звертатися до українського посольства чи консульства для отримання посвідчення особи.

Про це ідеться у роз’ясненні Департаменту консульської служби МЗС, опублікованому у Facebook.

“У разі втрати паспорта за кордоном і необхідності терміново повернутися на Батьківщину громадянину України може бути оформлене посвідчення особи на повернення в Україну”, - зазначили в МЗС.

Для оформлення посвідчення заявник має подати до дипломатичної установи заяву-анкету; документ, виданий компетентним органом іноземної держави, що підтверджує факт звернення особи щодо втрати документа, і документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство України.

Якщо оформлюється посвідчення дитині або дані про дитину вносяться до посвідчення законного представника, потрібно надати свідоцтво про народження дитини.

Також необхідно буде подати фотокартки й документ, що підтверджує сплату консульського збору.

Читайте також: «Багато документів не буває», або Як вибити компенсації в авіаперевізника

У МЗС зауважили, що оформлення та видача посвідчення здійснюються протягом одного робочого дня, але не більш, як п’яти робочих днів з дня подання всіх документів.

У разі необхідності надсилання письмового запиту до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України з метою ідентифікації особи строк оформлення посвідчення може бути продовжено до часу отримання відповіді на такий запит, але не більш як 30 днів.

Разом з тим у МЗС наголосили, що у разі, коли громадянин України втратив документ в країні, на території якої відсутня дипломатична установа, оформлене посвідчення може бути доставлено заявнику засобами поштового зв’язку, якщо це дозволяється законодавством такої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-