Правозахисники не знають місцезнаходження Клиха — шукатимуть у психлікарні

Правозахисники не знають місцезнаходження Клиха — шукатимуть у психлікарні

Укрінформ
Незаконно засуджений у Російській Федерації громадянин України Станіслав Клих, наймовірніше, перебуває у психіатричній лікарні в Магнітогорську.

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур в ефірі телеканалу "112 Україна".

"26 червня у Станіслава був адвокат Роман Качанов, з яким ми обмінюємося інформацією. Він розповів, що Станіслав перебуває в дуже поганому стані і свідомість його сплутана. І працівники в’язниці сказали, що його госпіталізують в обласну психіатричну лікарню до Магнітогорська. Наступного дня йому телефонувала мама, і у в’язниці їй сказали, що його вже там немає", – розповіла Щур.

За її словами, з понеділка інший адвокат буде розшукувати Клиха в цій клініці.

"Якщо його там не буде, будемо шукати в інших місцях. Але дуже велика ймовірність, що він саме там", – зазначила правозахисниця.

Як повідомлялося, з 8 червня український політв'язень в РФ Станіслав Клих оголосив голодування. За наявною в української сторони даними, він перебуває у критичному стані. За словами матері, у Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем.

Читайте також: Геращенко проаналізувала список осіб, з якими хоче зустрітися Москалькова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зверталась до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням сприяти проведенню незалежного медичного обстеження Клиха українськими чи міжнародними лікарями. Вона також просила термінового звільнення Клиха з гуманітарних підстав.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-