Супрун розповіла, хто гальмує реформу первинної ланки меддопомоги

Супрун розповіла, хто гальмує реформу первинної ланки меддопомоги

Укрінформ
В Україні запровадження медичної реформи у первинній ланці медичної допомоги гальмується місцевою владою.

Про це в коментарі Укрінформу в Копенгагені під час конференції щодо реформ в Україні заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Найбільшою проблемою в областях зараз є те, що місцева влада ще не включилася. Головні лікарі медичних закладів первинної ланки готові перейти на нову систему, але вони нарікають, що місцева влада в районах не дала їм дозвіл на автономізацію. А по-друге, не виділяють кошти на купівлю необхідного оснащення. Наприклад, комп'ютерів для лікарів", - зазначила вона.

За словами Супрун, найкритичніша ситуація в Луганській, Сумській і Чернігівський областях, у яких найменше медичних закладів підключились до системи «Електронне здоров’я».

Читайте також: З лікарями "первинки" вже визначилися 10 мільйонів українців

Водночас вона зазначила, що 149 комунальних закладів і 12 приватних вже підписали договори із Національною службою здоров'я і з 1 липня будуть фінансуватися по-новому. Інші заклади зараз в процесі автономізації.

На переконання в.о. міністра, головні лікарі і лікарі первинної ланки хочуть переходу на нову систему, бо розуміють, що отримають додаткове фінансування, а 10 мільйонів пацієнтів вже обрали своїх сімейних лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-