Родичі Ноздровської вимагають перекваліфікувати справу на групове вбивство

Родичі Ноздровської вимагають перекваліфікувати справу на групове вбивство

Укрінформ
Родичі загиблої правозахисниці Ірини Ноздровської стверджують, що у її вбивстві брала участь група осіб, та вимагають від прокуратури перекваліфікувати справу.

Про це на прес-конференції заявив батько Ноздровської Сергій Дуняк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У вбивстві Ірини ми підозрюємо не лише Юрія Россошанського, не він один це робив. Слідство не хоче бачити, шукати інших злочинців", - заявив Дуняк.

Донька загиблої Анастасія Ноздровська уточнила, що до прокуратури її родина офіційно зверталась з проханням розглянути версію про участь інших фігурантів у вбивстві, однак ствердної відповіді родичі Ноздровської не отримали.

На прес-конференції зазначалося, що паралельно з офіційним слідством також діяла приватна експертна група для проведення незалежного розслідування обставин вбивства Ірини Ноздровської.

"Група складалась з 5 осіб. Ми займались справою приблизно три місяці. Результати нашої роботи не можна долучити до справи, оскільки це винятково приватна ініціатива, але це те, що ми могли зробити, щоб перевіряти всі факти, подані слідством", - додав колишній колега загиблої, голова правління ГО "Рух боротьби з корупцією" Іван Лозовий.

Так, учасники групи дослідили місце, час та спосіб вбивства.

Лозовий також зауважив, що незалежна експертна група дійшла висновку, що на даному етапі справи необхідна перекваліфікація обвинувачення за фактом вбивства Ноздровської як дії, вчинені групою осіб.

Читайте також: Підозрюваному в убивстві Ноздровської продовжили арешт

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. 8 січня правоохоронці затримали Юрія Росошанського та оголосили йому підозру у вбивстві Ноздровської. Підозрюваний є батьком Дмитра Росошанського, який 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив на автомобілі сестру Ноздровської Світлану Сапатинську.

Суд 26 червня продовжив підозрюваному Россошанському арешт до 24 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-