Ми повинні забезпечити безпеку ромів, поки не знайшли джерело провокацій - Князєв

Ми повинні забезпечити безпеку ромів, поки не знайшли джерело провокацій - Князєв

Відео
Укрінформ
Поліція проведе комплекс превентивних профілактичних заходів з метою недопущення в майбутньому нападів на осіб ромської національності.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв 27 червня під час селекторної наради за участю керівників територіальних підрозділів, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

«Ми повинні забезпечити їх безпеку до тих пір, поки кримінальна поліція не прозвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення у нас в Україні, встановлено та локалізовано», - наголосив очільник Нацполіції.

За його словами, поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни. Тож співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їх транзит по державі, зазначив Князєв.

Окрім того, Князєв зобов’язав керівників обласних підрозділів, де в штаті карного розшуку ще не були створені підрозділи з розкриття злочинів, які мають ознаки порушення рівноправності людини, терміново їх створити та прозвітувати про виконання.

Як повідомлялося, 23 червня вночі у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживали громадяни ромської національності. Під час нападу 24-річному жителю Закарпатської області завдано смертельних ножових поранень. Ще четверо осіб - 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка - дістали тілесні ушкодження.

Читайте також: Напад на ромів: організатора і п'ятьох спільників арештували без права на заставу

Правоохоронці затримали вже 14 осіб за напад на табір ромів. Наразі підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Крім того, повідомлено про підозру 20-річному організатору нападу, якому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі.

Суд на Львівщині обрав для 20-річного організатора та ще п’ятьох неповнолітніх, причетних до нападу на ромський табір, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-