Бразильському бойовику

Бразильському бойовику "ДНР" Лусваргі продовжили арешт

Укрінформ
Бразильцю Рафаелю Маркусу Лусваргі, який воював на боці бойовиків так званої ДНР, продовжили термін тримання під вартою до 24 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

"26 червня 2018 року у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулося судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Рафаеля Маркуса Лусваргі за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України «участь у незаконних збройних формуваннях та терористичних організаціях»... За клопотанням прокурора обвинуваченому ухвалою суду було продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, а саме до 24 серпня 2018 року, 21-00 год.", - йдеться у повідомленні.

Наступне судове засідання у цьому кримінальному провадженні призначене на 21 серпня, 13.00.

Читайте також: Затримання Лусваргі: СБУ відкрила кримінальну справу проти С14

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації та непередбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Проте у  серпні 2017 р. Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд через порушення територіальної підсудності.

Деякий час Лусваргі переховувався у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). 4 травня його знайшли там праворадикали та привезли до Служби безпеки України.

Фото: novynarnia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-