Затримання Лусваргі: СБУ відкрила кримінальну справу проти С14

Затримання Лусваргі: СБУ відкрила кримінальну справу проти С14

Документ
Укрінформ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти представників громадської організації «С14» через затримання ними бразильця Рафаеля Лусваргі.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит адвоката бразильця Валентина Рибіна у Facebook.

«Головним слідчим управлінням СБ України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про здійснення представниками С14 в центрі Києва 04.05.18 терористичного акту і викрадення людини», – написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області постановив арештувати на 60 діб бразильця Лусваргі, який воював на боці бойовиків ОРДО, він перебуватиме під вартою до 5 липня у СІЗО Дніпра.

Наприкінці квітня журналісти Радіо Свобода знайшли Рафаеля Лусваргі у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (Московського патріархату). Журналісти виявили, що він колись обіцяв "дійти до Києва і закінчити війну", штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, а тепер перебуває на волі. 4 травня праворадикали передали Лусваргі Службі безпеки України.

Читайте також: Суд зобов'язав СБУ відкрити справу через затримання Лусваргі рухом С14 - адвокат

У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-