На суді проти Кернеса прокурор намагався дати відвід судді

На суді проти Кернеса прокурор намагався дати відвід судді "за упередженість"

Укрінформ
Київський райсуд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців відхилив заяву сторони обвинувачення щодо відводу судді Андрія Антонова через його "упередженість".

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Гунченко.

"На суді прокурор Олександр Ганилов зробив заяву про відвід судді Антонова через його "упередженість". Це вже друга подібна заява прокурора, а так як в перший раз - в 2017 році - він отримав відмову, нинішню заяву суд не став розглядати. Суд розцінив її як зловживання правом прокурора на відвід з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль, і раніше саме прокурор дорікав стороні захисту в затягуванні", - зазначив адвокат.

Читайте також: На суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення

За його словами, суд також відмовив у клопотанні прокурора щодо одночасного допиту свідків і потерпілих, вважаючи його необґрунтованим: "Для збереження темпу розгляду справи - один раз в тиждень - захист відмовилася від допиту низки своїх свідків, пропонуючи зробити те ж саме стороні обвинувачення".

"На суді за клопотанням захисту був допитаний експерт - завідувач відділом психологічних досліджень Київського НДІ судових експертиз Юрій Ірхін. На його думку, результати психолого-лінгвістичної експертизи виступів обох постраждалих - Сергія Ряполова і Олександра Кутянина - свідчать про те, що ці виступи були заздалегідь підготовлені", - додав адвокат.

Читайте також: У Харкові визначили новий склад суду для розгляду справи Штепи

За його словами, суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів: "Кернес і його охоронці заявили, що свідчення давати не будуть, а все, що вважають потрібним, скажуть у судових дебатах".

Наступне засідання суду, як стало відомо, відбудеться в Полтаві 2 липня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 червня Київський суд Полтави по справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, допитав трьох свідків захисту: експерта та двох слідчих ГПУ. На суд не з'явилися свідки звинувачення, хоча суд наказав прокурору забезпечити їх явку.

Читайте також: Справа Кернеса: доставили на суд свідків, які "нічого не пам'ятають"

Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу "політично мотивованою" з боку його давнього опонента Арсена Авакова.

Типові відповіді свідків обвинувачення, а їх більше 70-ти, на запитання держобвинувачення про події в Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю".

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-