Горбатюк сказав, скільки обвинувальних актів у справах Майдану направлено до суду

Горбатюк сказав, скільки обвинувальних актів у справах Майдану направлено до суду

Укрінформ
За час слідства серед усіх епізодів у справі Майдану до суду направлено обвинувальні акти стосовно 255 осіб.

Про це в ефірі Громадського повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Тобто є відома частина виконавців… Загалом направлено до суду обвинувальних актів стосовно 255 осіб. Повідомлено про підозру десь 440 особам», - сказав він.

Читайте також: Горбатюк каже, що в ГПУ майже півроку блокували розслідування справи Манафорта

«Так по кожному епізоду, де є виконавець, встановлюється середня ланка. Або навпаки, є середня ланка, встановлюється виконавець. Тобто робота триває, але вона не на завершальному етапі», - додав Горбатюк.

За його словами, на сьогоднішній день винесений 51 обвинувальний вирок серед усієї кількості епізодів у справах Майдану.

«В рамках тих повноважень і тієї кількості слідчих, яка у нас є, ми досягли такого результату. Щоб це було швидше, відповідно і слідчих мало би бути більше. І допомоги інших правоохоронних органів більше», - пояснив Горбатюк.

Як раніше повідомляло агентство, департамент спецрозслідувань Генпрокуратури, який займається справами Майдану, реорганізують у слідче управління.

Читайте також: Найєм стурбований можливою ліквідацією Департаменту спецрозслідувань ГПУ

Такий варіант відокремлення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генпрокуратури у відповідність до чинного законодавства у зв'язку із запуском Державного бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-