Найєм стурбований можливою ліквідацією Департаменту спецрозслідувань ГПУ

Найєм стурбований можливою ліквідацією Департаменту спецрозслідувань ГПУ

Укрінформ
Депутат Верховної Ради Мустафа Найєм (фракція БПП) стурбований реоганізацією, яку готує Генпрокуратура в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, що займається розслідуванням справ Майдану, оскільки вона може призвести до ліквідації департаменту.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"У нас зовсім погані новини. Генеральний прокурор готується підписати наказ, який фактично ліквідує Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, який займається розслідуванням справ Майдану", - написав депутат.

Згідно з його інформацією, керівник департаменту Сергій Горбатюк вже попереджений через своїх співробітників про можливе звільнення із займаної посади у зв'язку з реорганізацією підрозділів. На останню нараду з реорганізації Департаменту Горбатюка навіть не запросили.

Читайте також: Справи Майдану: СБУшнику оголосили підозру в перевищенні влади

Як вважає депутат, формально ліквідація буде відбуватися шляхом розділення прокурорів і слідчих: "Відділ процесуальних керівників Департаменту Горбатюка буде приєднаний до загального Департаменту процесуальних керівників під керівництвом заступника Генерального прокурора Юрія Столярчука. Слідчих департаменту готують перевести до складу Головного слідчого управління. Хто буде контролювати їхню роботу на даний момент невідомо".

Найєм також відзначає, що ніякої інформації, яка б спростувала вище викладене він не зміг отримати - ні у керівництва відомства, ні у тих, хто безпосередньо знайомий із ситуацією.

"У коментарях під постом Генеральний прокурор фактично підтвердив викладену вище інформацію, аргументувавши реорганізацію департаменту необхідністю розділення функцій слідства та процесуального керівництва", - сказано в повідомленні.

На думку депутата, незважаючи на законність розділенн прокурорських і слідчих функцій, в даному конкретному випадку це не піде на користь справі. "В даному конкретному випадку належна координація по лінії слідство-прокурори у справах Майдану буде неможлива в силу того, що у прокурорів будуть по вертикалі одні начальники, а у слідчих інші", - зазначає Найєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-