Міносвіти проводить “тест-драйв” е-кабінету вступника

Міносвіти проводить “тест-драйв” е-кабінету вступника

Укрінформ
Міністерство освіти та науки напередодні вступної кампанії-2018 протестує роботу систем Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) в частині створення електронних кабінетів вступників. 

Про це на брифінгу, присвяченому вступній кампанії у 2018 році, сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні (25 червня- ред.) ми тестуємо систему вступу, відкриваємо її для всіх. Ми хочемо подивитися, як вона буде працювати при піковому навантаженні, коли нею користуються люди, які вперше проходять реєстрацію. Це тестування буде відбуватися з 15 до 16 години сьогодні і завтра (25 та 26 червня — ред)”, - зазначила вона. 

Міністр запевнила, що цього року впроваджено заходи для посилення серверних потужностей системи.

“Ми зробили цілу низку заходів для того, щоб посилити наші серверні потужності, цього року ми повністю сертифікували все наше програмне забезпечення відповідно до закону для збереження персональних даних і отримали всі необхідні сертифікати КСЗІ (комплексна система захисту інформації - ред.). Це захищені канали інформації, це означає, що перші завантаження, які ви будете робити на цих каналах, можуть відбуватися повільно. І це не тому, що висне база і недостатньо серверних потужностей, а для захищених інформаційних систем", - пояснила Гриневич.

Вона наголосила, що всі завантажені документи будуть звірятися з базами даних всіх документів, які необхідні для вступу, зокрема з базою сертифікатів УЦОЯО. 

Окремо Гриневич наголосила, що логін і пароль при реєстрації електронного кабінету не будуть відправлятися на поштові скриньки російських провайдерів, і закликала вступників звернути на це увагу, вказуючи при реєстрації свою електронну адресу. 

"При створенні користувача системи із правами роботи в електронному кабінеті пароль та ім'я користувача надсилаються на його е-мейл. Відправлення повідомлення на електронні адреси російських провайдерів не проводиться. Якщо у вас буде відкрита ваша персональна скринька на мail.ru чи інших подібних російських провайдерах, ви не зможете нею скористуватися для реєстрації в системі захищених даних", - сказала Гриневич

Читайте також: Абітурієнти цього року можуть подати 7 заяв до вишів - Гриневич

Для того, щоб взяти участь в тестуванні електронної системи, потрібно зайти на сайті та на сторінці генерації даних виконати покрокову інструкції з реєстрації кабінету вступника.

Тестові електронні кабінети будуть створюватись з використанням реально неіснуючих даних (ПІБ, дані атестата про повну загальну середню освіту та сертифіката ЗНО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-